100% Bonus de bun venit până la €300
PARIAZA

Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.5

Handicapul Asiatic, Pariuronline.tv

Dacă și tu ai auzit de pariuri de tip handicap asiatic, însă din diferite motive ai avut rețineri să mizezi pe el, atunci pariurionline.tv ți-a pregătit articolul perfect! Această piață de pariere este întâlnită la foarte mulți operatori online licențiați în România de către Oficiul Național al Jocurilor de Noroc.

Oferta poate părea puțin complicată, dar nu este deloc așa, ci trebuie doar o bună informare. Deși vei avea tendința să asociezi handicapul asiatic cu cel european, vei vedea că pe lângă similitudini există și câteva diferențe majore. Una dintre ele, mai ales dacă ne raportăm la handicapul asiatic -/+ 2.5, este dată chiar de valoarea pieței de pariere.

După cum bine știi, în cazul handicapului european vei întâlni piețe de pariere bazate pe numere întregi precum 1, 2, 3, 4, 5 și așa mai departe. În situația handicapului asiatic însă, lucrurile stau puțin diferit și avem o varietate mai largă de pariuri, deoarece se numără din 0.25 în 0.25.

O altă deosebire importantă între cele două tipuri de pariuri este aceea că pentru handicapul asiatic există doar două variante de pariere. Poți paria doar pe echipa gazdă sau pe echipa oaspete, pe când la handicapul european intervine și varianta X-ului.

Nu în ultimul rând, unele pariuri pe handicap asiatic îți pot aduce miza înapoi.

 

Ce presupune handicapul asiatic -/+ 2.5

Cea mai simplă metodă de a înțelege această piață de pariere este cu un exemplu concret. Să presupunem că avem meciul PSG vs AS Monaco și ne dorim să pariem 100 RON pe acest duel, la un handicap asiatic de -/+ 2.5.

În situația dată, PSG pornește cu prima șansă, având o cotă de 1.80 la victorie, în timp ce monegascii au o cotă de 3.00 pentru a se impune. Meciul va porni cu un avans de 2 goluri și jumătate pentru AS Monaco. Evident, acest avantaj nu se observă în realitate pe tabelă, ci doar în scenariul propus de noi.

Dacă vom paria 100 RON pe PSG la un handicap asiatic de -2.5, avem următoarele scenarii posibile:

  • PSG câștigă la minim 3 goluri diferență, pariul e declarat câștigător, iar pariorul va primi 180 RON (100 x 1.80 = 180 RON)
  • PSG se impune la maxim 2 goluri diferență, partida se încheie la egalitate sau AS Monaco își atribuie victoria, pariul e pierzător.

La polul opus, avem celălalt caz, acela în care pariem pe AS Monaco la un handicap asiatic de +2.5. Din nou, vom avea două posibile scenarii pentru pariul nostru de 100 RON:

  • AS Monaco pierde la maxim 2 goluri diferență, partida se încheie la egalitate sau AS Monaco se impune, atunci pariul e declarat câștigător. Pariorul va primi 300 RON (100 x 3.00 = 300 RON)
  • AS Monaco pierde la 3 sau mai multe goluri diferență, iar pariul e declarat pierzător.

Vedem așadar, că în cazul acestei piețe de pariere pe handicap asiatic există asemănări cu handicapul european. Una dintre cele mai mari este aceea că pariorul are la dispoziție doar două scenarii și nu poate primi miza înapoi.

 

Mai mult

Ce este handicapul Asiatic
Calculator handicap asiatic
Care este diferența dintre handicapul asiatic și cel european
Ce înseamnă handicapul asiatic 0.0
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 0.25
Ce înseamnă handicapul asiatic +0.5 și -0.5
Ce înseamna handicapul asiatic -/+ 0.75
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.0
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.25
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.5
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.75
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.00
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.25

Autor
Oana Matu
Numele meu este Oana și lucrez ca și content writer & social media manager din anul 2015. Cu o experiență de peste 6 ani în domeniu, pe site-ul pariurionline.tv asigur partea de conținut din sfera pariurilor sportive.
Evaluarea articolului
5/5
1 vot