100% Bonus de bun venit până la €300
PARIAZA

Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 0.25

Handicapul Asiatic, Pariuronline.tv

Dacă ai avut vreodată experiența pariurilor, cu siguranță ai auzit de pariurile de tip handicap. Trebuie să fii foarte atent însă pentru a evita confuziile ce sunt destul de comune între pariurile de tip handicap european și cele de tip handicap asiatic. Handicapul european este cel comun întâlnit la toți operatorii online licențiați în România de către Oficiul Național al Jocurilor de Noroc.

De cealaltă parte, cel asiatic deși prezintă foarte multe aspecte comune, are câteva particularități ce îl diferențiază. O primă diferență ai sesizat-o probabil chiar din titlul acestui articol. În cazul handicapului asiatic nu mai întâlnim doar valori întregi, ci și piețe de pariere precum cea despre care vom vorbi în a doua jumătate a articolului, respectiv 0.25.

O altă diferență majoră este dată de faptul că în cazul handicapului asiatic poți miza doar pe una dintre formații, spre deosebire de handicapul european care îți permite pariuri și pe X (rezultat de egalitate). De asemenea, anumite piețe de pariere pe handicap asiatic oferă șansa returnării mizei – un lucru imposibil în cazul pariurilor pe handicap european.

Acum că ți-ai făcut o idee de bază despre acest tip de pariu, site-ul pariurionline.tv îți va prezenta cu exactitate ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 0.25.

 

Ce presupune handicapul asiatic -/+ 0.25

Nu putem oferi o explicație mai bună decât cu ajutorul unui exemplu concret. Să ne imaginăm meciul de fotbal PSG vs AS Monaco și un pariu de 100 RON. În continuare vom presupune că mizăm 100 RON pe handicap asiatic de -0.25, pe PSG. În acest caz, pariul nostru are 3 scenarii posibile:

  • PSG câștigă la orice diferență de scor, pariul e declarat câștigător, iar pariorul primește 100 x cota respectivă
  • Meciul se încheie la egalitate, 50 RON sunt returnați în contul jucătorului, iar 50 RON sunt pierduți
  • AS Monaco se impune, iar pariul este declarat pierzător.

În celălalt caz, vom paria pe AS Monaco la un handicap asiatic de +0.25. Astfel, avem parte de următoarele scenarii:

  • AS Monaco se impune, pariul e declarat câștigător, iar pariorul primește suma care reiasă din 100 x cota respectivă
  • Partida se încheie la egalitate, jumătate din miză este returnată în contul jucătorului, iar cealaltă jumătate de miză se înmulțește cu cota pariului și rezultă un câștig
  • PSG câștigă, iar pariul este declarat pierzător.

Această piață de pariere de -/+ 0.25 nuanțează foarte bine una din diferențele majore între handicapul asiatic și cel european. În acest caz, am putut observa faptul că există și un al 3-lea scenariu prin care pariorul își poate primi o parte din miză înapoi. Practic, fie că pariem HA cu – sau +, într-un singur caz vom pierde toți banii – acela în care echipa pe care am mizat este învinsă.

Bineînțeles, cotele pentru handicapul asiatic scad considerabil atunci când există variante de rezervă și un plan de siguranță. Este recomandat ca înainte de a miza să studiezi cu mare atenție aceste piețe de pariere și să le înțelegi pentru a putea realiza un profit.

 

Mai mult

Ce este handicapul Asiatic
Calculator handicap asiatic
Care este diferența dintre handicapul asiatic și cel european
Ce înseamnă handicapul asiatic 0.0
Ce înseamnă handicapul asiatic +0.5 și -0.5
Ce înseamna handicapul asiatic -/+ 0.75
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.0
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.25
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.5
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.75
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.00
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.25
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.5

Autor
Oana Matu
Numele meu este Oana și lucrez ca și content writer & social media manager din anul 2015. Cu o experiență de peste 6 ani în domeniu, pe site-ul pariurionline.tv asigur partea de conținut din sfera pariurilor sportive.
Evaluarea articolului
4/5
1 vot