100% Bonus de bun venit până la €300
PARIAZA

Ce înseamna handicapul asiatic -/+ 0.75

Handicapul Asiatic, Pariuronline.tv

Ofertele caselor de pariuri sunt din ce în ce mai complexe, iar unele piețe pot produce confuzie. Majoritatea pariorilor preferă alegeri simple precum soliste sau goluri, însă sunt mulți care aleg să mizeze pe pariuri speciale. Una din opțiunile pe care foarte mulți o evită este handicapul asiatic. Acest lucru se datorează faptului că nu există o bună informare.

Cert este că nimeni nu își dorește să mizeze pe ceva ce nu cunoaște, deoarece șansele de reușită sunt destul de mici. Tocmai de aceea, pariurionline.tv ți-a pregătit o serie de articole menite să te facă să înțelegi cu exactitate ce este pariul de tip handicap asiatic. Vom reaminti acum principalele diferențe între handicapul de tip european și cel de tip asiatic.

Handicapul european prezintă doar valori întregi, permite 3 variante de pariere (1, X și 2) și nu returnează miza sub nicio formă. La polul opus se află handicapul asiatic, cel care introduce și valori precum 0.25, 0.75, 1.25, 2.50 și așa mai departe. De asemenea, acesta elimină varianta rezultatului de egalitate și oferă un avantaj important.

În cadrul unor piețe de pariere, te poți bucura de returnarea mizei, fie parțial, fie integral. Cam atât despre particularitățile acestui tip de pariu. Dacă ai citit până aici, probabil ți-ai făcut deja o idee despre ceea ce presupune pariul handicap asiatic.

 

Ce este de fapt handicapul asiatic -/+ 0.75

Handicapul asiatic -/+ 0.75 poate fi înțeles cel mai bine cu ajutorul unui exemplu. Vom presupune un meci imaginar între Bayern Munchen și Dortmund, în cadrul căruia vom paria pe cele 2 opțiuni suma de 100 RON.

În prima situație, mizăm 100 RON pe Bayern Munchen la un handicap asiatic de -0.75. Acest caz generează 3 scenarii posibile:

  • Bayern Munchen câștigă la minim 2 goluri diferență, iar pariul e declarat câștigător.
  • Bayern Munchen câștigă la un singur gol diferență, jumătate din miză e returnată, iar cealaltă jumătate este considerată câștigătoare (50 RON x cota pariului)
  • Meciul dintre cele două se încheie la egalitate sau Dortmund se impune, pariul e declarat pierzător.

Pentru a înțelege și handicapul asiatic de +0.75 vom rpesupune aceeași miză de 100 RON, pe Dortmund. În acest caz, pariul nostru presupune următoarele scenarii:

  • Borussia Dortmund câștigă, pariul e declarat câștigător
  • Meciul se încheie la egalitate, jumătate din miză e returnată, iar cealaltă jumătate este considerată câștigătoare (50 RON x cota pariului)
  • Bayern Munchen câștigă, iar pariul este declarat pierzător.

Vedem așadar că, spre deosebire de pariul de tip handicap european, cel asiatic ne propune în cazul acestei piețe două scenarii prin care putem câștiga. Remiza ne aduce și ea un profit, chiar dacă noi țintim în principal victoria formației pe care am mizat.

Evident, există și o particularitate a handicapului european pe care nu o putem întâlni aici – aceea de a paria pe X. Este foarte important să analizăm toate opțiunile și să înțelegem tipurile de pariu, deoarece astfel avem posibilitatea de a mări șansele de câștig. Handicapul asiatic poate părea puțin mai complicat, însă pariurionline.tv încearcă să îți exemplifice totul cât mai clar.

 

Mai mult

Ce este handicapul Asiatic
Calculator handicap asiatic
Care este diferența dintre handicapul asiatic și cel european
Ce înseamnă handicapul asiatic 0.0
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 0.25
Ce înseamnă handicapul asiatic +0.5 și -0.5
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.0
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.25
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.5
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.75
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.00
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.25
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.5

Autor
Oana Matu
Numele meu este Oana și lucrez ca și content writer & social media manager din anul 2015. Cu o experiență de peste 6 ani în domeniu, pe site-ul pariurionline.tv asigur partea de conținut din sfera pariurilor sportive.
Evaluarea articolului
-/5
0 voturi