100% Bonus de bun venit până la €300
PARIAZA

Plata cu criptomonede la pariuri sportive

Pariurile sportive în România evoluează de la an la an, fiind un domeniu în care se investește masiv. Pe teritoriul României fenomenul a luat amploare în ultimele două decenii. Până acum câțiva ani însă, totul se rezuma la agenții stradale, acolo unde clienții scriau unele coduri pe foaie și le înmânau operatorilor. Tehnologia a avansat însă, iar industria jocurilor de noroc a fost nevoită să se conformeze.

Payment, pariurionline.tv

Lista caselor de pariuri cu criptomonede

Clasament Casa de pariuri Rating Bonus Obțineți bonus
1
5/5
100% Bonus de bun venit până la €300
PARIAZACitiți recenzia
2
5/5
100% până la 1000 RON la prima depunere
PARIAZACitiți recenzia
3
5/5
100% Bonus de Bun Venit până la 300 RON
PARIAZACitiți recenzia
4
4.8/5
Bonus multiplu de până la 100%
PARIAZACitiți recenzia
5
5/5
100% Bonus de Bun Venit până la 500 RON
PARIAZACitiți recenzia
6
5/5
Pariu gratuit de 500 RON fără risc
PARIAZACitiți recenzia

Astfel au apărut platformele online și aplicațiile mobile. În acest moment, majoritatea operatorilor online licențiați de către ONJN în România dețin cele două resurse. Pariorii au ocazia să mizeze de oriunde, cu un simplu click.

Evident există și alternativa offline, însă ultimii ani ne-au arătat faptul că tot mai mulți pariori se decid sa aleagă confortul și să plaseze pariuri de pe dispozitivele mobile. Alături de pariuri, și metodele de plată pe internet au evoluat. Cardul bancar și transferul bancar au din ce în ce mai multe alternative.

Și-au făcut apariția portofele electronice precum Skrill, Neteller sau Trustly. O altă mișcare ia amploare însă și anume criptomonedele! Un subiect poate mai puțin popular în România, care totuși trebuie tratat cu mare atenție.

În cele ce urmează pariurionline.tv îți prezintă principalele aspecte ale criptomonedele și cum pot fi ele utilizate pentru pariuri sportive în România.

 

Criptomonedele – ce sunt ele?

Criptomonedele reprezintă o alternativă a plăților clasice, cu bani cash. Spre deosebire de banii fiat, acestea sunt descentralizate, la baza lor stând un blockchain. Mare atenție, deoarece criptomonedele nu sunt nici pe aproape monede virtuale. Sistemul de operare al acestora este de sine stătător, fiind bazat pe criptografie (de aici provine și numele lor).

La scară largă, lumea a făcut prima oară cunoștință cu criptomonedele, prin intermediul Bitcoin. În 2009, entitatea Satoshi Nakamoto a pus bazele acestei monede care acum valorează zeci de mii de dolari.

Ascensiunea domeniului a fost una fulminantă, fapt pentru care în momentul de față există mii de monede – unele mai valoroase, altele trecătoare.

 

De ce să utilizezi criptomonede la pariuri sportive?

Evident, dacă nu ai experiență în acest domeniu și nu ai achiziționat până în acest moment criptomonede, de întrebi – de ce le-ai utiliza la pariuri sportive? Vorbim de un subiect încă tabu  pe teritoriul țării noastre, iar adopția în industria jocurilor de noroc este încă foarte mică.

În primul rând, vorbim de anonimat – un lucru ce este imposibil în cazul transferurilor bancare. Tocmai acesta este și scopul criptomonedelor – acela de a oferi siguranță și anonimat utilizatorilor. Blockchain-ul este bazat exact pe acest principiu.

De altfel, există o transparență totală în ceea ce privește criptomonedele. Toate tranzacțiile sunt stocate și pot fi văzute de utilizatori. Mare atenție însă, deoarece vorbim doar de coduri formate din cifre și litere, așadar nimeni nu poate vedea cine a realizat tranzacțiile respective.

Nu în ultimul rând, criptomonedele sunt caracterizate de rapiditate. Contractele inteligente (Smart Contracts) rulează instant, reducând timpul de așteptare. Vedem așadar cum criptomonedele încearcă să rezolve toate problemele clasice ale plăților.

La capitolul dezavantaje, putem aminti complexitatea procesului, pentru utilizatorii ce se află la început. Înregistrarea pe anumite platforme și crearea unui portofel electronic pot oferi bătăi de cap pentru pariorii din România. Există însă zeci de tutoriale text și video pe internet, pentru cei care vor să se familiarizeze cu conceptul de criptomonede.

 

Case de pariuri din România ce acceptă criptomonede

După cum spuneam, în domeniul pariurilor sportive, adopția este una scăzută pe teritoriul României. Din câte știm, Megapari este singurul operator online ce acceptă astfel de plăți momentan.

Aceasta casă de pariuri a apărut pe piața de la noi recent, prezentând o platformă online și o aplicație mobilă disponibilă pe Android. Este însă foarte probabil ca aplicația pentru sistemul de operare iOS să fie lansată în următoarele luni.

În momentul de față, nu mai puțin de 44 de metode de plată sunt disponibile pe site-ul Megapari. Monede celebre precum Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Ethereum, Solana sau Shiba INU sunt disponibile.

Acestea nu sunt însă toate monedele, deoarece există chiar câteva metode de depunere pentru pariorii extravaganți. Vorbim aici de token-uri ale unor cluburi celebre de fotbal precum AS Roma sau PSG. Este puțin probabil însă ca pariorii din România să dețină astfel de monede și să își dorească să le tranzacționeze pentru bugetul la pariuri.

Pentru a putea efectua o depunere, mai întâi trebuie să te înregistrezi pe site, iar apoi să parcurgi procesul de verificare KYC. Îți reamintim faptul că acest al doilea pas este unul extrem de important. Fără un cont verificat, vei întâmpina limite la depunere și nu vei avea ocazia să efectuezi retrageri.

Mai mult decât atât, conform reglementărilor în vigoare, un cont ce nu este verificat în decurs de 30 de zile, este șters automat, iar fondurile sunt transferate către bugetul statului. Așadar înainte de a achizitiona criptomonede, acordă o atenție asupra procesului de verificare.

 

Mai mult

Paysafecard la pariuri sportive

Cardul MasterCard la pariuri sportive

Cardul VISA la pariuri sportive

Plata cu Skrill la pariuri sportive

Plata cu Neteller la pariuri sportive

Apple Pay la pariuri sportive

Plata cu Trustly la pariuri sportive

Plata cu Bitcoin la pariuri sportive

Plata cu Top Pay la pariuri sportive

Plata cu Smith & Smith la pariuri sportive

Autor
Oana Matu
Numele meu este Oana și lucrez ca și content writer & social media manager din anul 2015. Cu o experiență de peste 6 ani în domeniu, pe site-ul pariurionline.tv asigur partea de conținut din sfera pariurilor sportive.
Evaluarea articolului
4/5
1 vot
 • Pot efectua retrageri prin intermediul criptomonedelor?

  Nu știm încă dacă acest proces este posibil. Totuși, fiind la început, trebuie multă răbdare în acest domeniu. Mai întâi ar trebui să vedem o adopție în masă a depunerilor prin intermediul criptomonedelor, până ce retragerea să fie posibilă.

 • Criptomonedele sunt sigure?

  La fel ca orice altă plată pe internet, pot apărea cazuri nefericite ale fraudelor. Mare atenție la dispozitivele pe care te conectezi cu portofelul tău de criptomonede. De altfel verifică înainte de a face orice tranzacție, dacă adresa la care trimiți criptomonedele este 100% corectă. Pot apărea greșeli de tastare.

  Trebuie să înțelegi că un transfer greșit nu poate fi revocat de nimeni, dacă persoana respectivă nu își dorește să îți ramburseze suma. Blockchain-ul nu permite urmărirea tranzacțiilor, cum este cazul sistemului bancar.

 • Pot fi sigur de valoarea criptomonedelor?

  NU! Piața criptomonedelor este una speculativă, așadar nu te baza pe faptul că ai vreo siguranță. De-a lungul timpului Bitcoin a cunoscut mii de valori, de la câțiva cenți la 60.000$. Este decizia ta cât timp vrei să deți în portofel o criptomonedă și când consideri că ea merită vândută.

  Acest domeniu este caracterizat de volatilitate.