100% Bonus de bun venit până la €300
PARIAZA

Ce înseamnă handicapul asiatic +0.5 și -0.5

Handicapul Asiatic, Pariuronline.tv

Handicapul asiatic și cel european pot părea la o primă vedere identice. Totuși, cele două sunt legate în mare măsură doar de nume deoarece diferențele sunt destul de mari. Cel mai probabil, dacă ai puțină experiență în pariurile sportive, ai mizat măcar odată pe un handicap european clasic. Pe scurt, este acel pariu pe care îl știm cu toții – în care o echipă trebuie să câștige la minim două goluri diferență.

Ei bine, sunt puțini pariori în România care se aventurează pe piețele de pariere cu handicap asiatic. Acestea sunt puțin mai complicate și dacă nu cunoști toate detaliile acestui tip de pariu este evident că îl vei evita. În primul rând, va trebui să înțelegi care sunt cele 3 mari diferențe între handicapul european clasic și cel asiatic.

În ceea ce privește handicapul european, sunt disponibile 3 scenarii (1, X și 2), iar la handicapul asiatic poți paria doar pe 1 sau 2. De asemenea, la handicapul european putem număra din 1 în 1. Adică, putem paria pe handicap de +/- 1, 2, 3, 4 și așa mai departe. De cealaltă parte, la handicapul asiatic intervin și variantele +/- 0.5, 2.25, 2.50, 2.75 și multe altele.

Nu în ultimul rând, spre deosebire de handicapul european unde pariul este fie câștigător, fie pierzător, la handicapul asiatic ai și variante de mijloc. Acest lucru presupune returnarea parțială sau integrală a mizei. Pe scurt, un pariu asemănător celor de tip DNB (Draw no Bet), dar cu unele diferențe în anumite cazuri.

Acum că ți-ai făcut o idee despre ce înseamnă pariul de tip handicap asiatic, site-ul pariurionline.tv îți explică fiecare piață în parte.

 

Cum funcționează handicapul asiatic +0.5 și -0.5

În cazul pieței de pariuri de handicap asiatic de 0.5, se pornește de la un scenariu imaginar în care una din formații are un avans de jumătate de gol. Scenariile în situația acestui tip de pariu sunt asemănătoare cu cele ale handicapului european, deoarece nu se pot primi banii înapoi. Dacă te decizi să pariezi pe piața 0.5 fie câștigi, fie pierzi.

Luăm un exemplu de meci Franța vs Spania. Să presupunem că gazdele au primit o cotă de 1.70, iar oaspeții o cotă de 3.00. Dacă vom paria 100 RON pe handicap asiatic de -0.5 pe Franța, avem următoarele scenarii posibile:

  • Franța câștigă, iar pariul e declarat câștigător – clientul primind 170 RON (100 x 1.70 = 170)
  • Partida se încheie la egalitate sau Spania se impune, iar pariul e declarat pierzător – clientul pierde toți banii.

La polul opus avem un pariu de 100 RON pe handicap asiatic +0.5 în favoarea Spaniei. Din nou, avem două scenarii posibile:

  • Spania câștigă sau meciul se încheie la egalitate, iar pariul e declarat câștigător – clientul primind 300 RON (100 x 3.00 = 300)
  • Franța câștigă, iar pariul e declarat pierzător – clientul pierde toți banii.

Vedem așadar, că în acest caz pariul pe handicap asiatic ne poate ajuta dacă mizăm pe formația ce nu este favorită, deoarece există două scenarii prin care putem câștiga.

 

Mai mult

Ce este handicapul Asiatic
Calculator handicap asiatic
Care este diferența dintre handicapul asiatic și cel european
Ce înseamnă handicapul asiatic 0.0
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 0.25
Ce înseamna handicapul asiatic -/+ 0.75
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.0
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.25
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.5
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.75
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.00
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.25
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.5

Autor
Oana Matu
Numele meu este Oana și lucrez ca și content writer & social media manager din anul 2015. Cu o experiență de peste 6 ani în domeniu, pe site-ul pariurionline.tv asigur partea de conținut din sfera pariurilor sportive.
Evaluarea articolului
-/5
0 voturi