100% Bonus de bun venit până la €300
PARIAZA

Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.00

Handicapul Asiatic, Pariuronline.tv

Ofertele caselor de pariuri continuă să se extindă de la an la an, iar unele piețe de pariere îi pot surprinde pe utilizatori. Este și cazul pariului de tip handicap asiatic care de multe ori este evitat din pricina unei lipse de informații. Alteori, handicapul asiatic e confundat cu cel european, pariorii mizează fără să cunoască de fapt piața respectivă, pierd pariul și nu mai vor să repete greșeala.

Pentru a nu pica și tu în această capcană, pariurionline.tv ți-a pregătit acest articol explicativ, prin intermediul căruia poți afla toate informațiile de care ai nevoie, înainte de a paria pe handicap asiatic de -/+ 2.00.

Chiar dacă valoarea acestui handicap de 2 este întâlnită și la european și la asiatic, trebuie să știi că în cazul celui asiatic nu sunt doar piețe de pariere cu valori întregi. Nu insistăm însă pe acest lucru, pentru că aici vorbim de o cifră care coincide în ambele cazuri. Totuși, trebuie să menționăm o diferență majoră pe care o vom explica în a doua jumătate a articolului.

În situația acestei piețe de pariere pe handicap asiatic, există un scenariu prin care pariorul poate primi miza înapoi. Acest lucru nu este posibil la handicapul european. Nu în ultimul rând, la cel asiatic poți paria doar pe variantele 1 și 2, în timp ce pe cel european introducem și X-ul (rezultatul de egalitate).

 

Ce presupune handicapul asiatic -/+ 2.00

Cel mai ușor de înțeles handicapul asiatic -/+ 2.00 este cu ajutorul unui exemplu concret. Tocmai de aceea, ne imaginăm un meci FCSB vs Dinamo București. În acest caz, presupunem că formația gazdă are o cotă de 1.60 la victorie, iar formația oaspete este cotată cu 3.00. Considerăm o miză de 100 RON pe un handicap asiatic de -2.00 pe FCSB.

Pariul cu minus trebuie efectuat pe gazde, pentru că la această piață de pariere echipa ce pornește cu șansa a doua are un avantaj imaginar de 2 goluri. Scenariile pariului sunt următoarele:

  • FCSB câștigă la minim 3 goluri diferență, pariul e declarat câștigător, iar pariorul primește 160 RON (100 x 1.60 = 160 RON)
  • FCSB câștigă la exact 2 goluri diferență, pariul e declarat nul, iar pariorul primește miza inițială înapoi
  • FCSB câștigă la un gol diferență, partida se încheie la egalitate sau Dinamo se impune, pariul e declarat pierzător.

De partea cealaltă, avem un pariu handicap asiatic de +2.00 în favoarea celor de la Dinamo București. Din nou beneficiem de 3 scenarii diferite, după cum urmează:

  • Dinamo București câștigă, meciul se termină la egalitate sau FCSB se impune la un singur gol diferență, pariul e declarat câștigător, iar pariorul primește 300 RON (100 x 3.00 = 300 RON)
  • Dinamo București pierde la exact 2 goluri diferență, pariul e declarat nul, iar pariorul primește miza inapoi
  • Dinamo București pierde la minim 3 goluri diferență, pariul e declarat pierzător.

Poți observa așadar faptul că deși atât la handicapul european, cât și la cel asiatic diferența în cazul acestei piețe este de 2 goluri, dacă optezi pentru HA atunci ai ocazia să primești și miza înapoi printr-un scenariu special.

 

Mai mult

Ce este handicapul Asiatic
Calculator handicap asiatic
Care este diferența dintre handicapul asiatic și cel european
Ce înseamnă handicapul asiatic 0.0
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 0.25
Ce înseamnă handicapul asiatic +0.5 și -0.5
Ce înseamna handicapul asiatic -/+ 0.75
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.0
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.25
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.5
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.75
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.25
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.5

Autor
Oana Matu
Numele meu este Oana și lucrez ca și content writer & social media manager din anul 2015. Cu o experiență de peste 6 ani în domeniu, pe site-ul pariurionline.tv asigur partea de conținut din sfera pariurilor sportive.
Evaluarea articolului
-/5
0 voturi