100% Bonus de bun venit până la €300
PARIAZA

Care este diferența dintre handicapul asiatic și cel european

Handicapul Asiatic, Pariuronline.tv

Probabil dacă ai avut până acum vreo tangență cu pariurile sportive, ai auzit măcar odată de pariuri pe handicap. Ceea ce mulți nu știu încă, este că pariul pe handicap clasic întâlnit la majoritatea operatorilor online din România este de tip european. Foarte puțini pariori au explorat și celălalt tip de pariu handicap și anume cel asiatic. Acest lucru se datorează fie faptului că unii operatori licențiați în România nu oferă acest tip de pariu, fie din cauza unei slabe informări.

Dacă ți s-a întâmplat măcar odată să răsfoiești oferta unei case de pariuri, să observi piețele pe handicap asiatic și să nu le înțelegi, atunci acest articol este exact pentru tine! Pariurionline.tv îți prezintă care este diferența dintre handicapul asiatic și cel european.

În primul rând, diferența este dată de numărul de scenarii posibile. În cazul handicapului european, există trei variante. La fel ca la soliste, poți miza pe 1, X sau 2. La handicapul asiatic, situația se schimbă puțin, existând doar două posibile pronosticuri, pentru o piață de handicap.

Spre exemplu, luăm partida România vs Franța. Dacă pariem pe un handicap european de -1 pe România, pentru ca pronosticul să fie câștigător, naționala noastră trebuie să învingă la minimum 2 goluri diferență pe Cocoșul Galic. În schimb, de cealaltă parte, dacă alegem să pariem pe handicap +1 pe Franța, atunci naționala Franței trebuie să obțină minimum un egal.

Făcând un salt la handicapul asiatic, putem paria spre exemplu pe un handicap de +0.25 pe România. În această situație, dacă tricolorii se impun, pariul este câștigător, iar dacă partida se va încheia la egalitate – atunci clientul primește înapoi jumătatea din miza inițială. Cealaltă jumătate din miză este pierdută.

 

Ce valori numerice au cele două handicapuri?

O a doua diferență majoră este cea a valorii numerice pentru pariuri pe handicap. În ceea ce privește clasicul handicap european, probabil știi deja că se utilizează doar numere întregi, ce pornesc de la 1.00. Astfel, poți paria pe handicap + sau -, 1, 2, 3 și așa mai departe. Practic, mizezi pe o diferență reală și întreagă de goluri.

Ei bine, calculele se complică în momentul în care vorbim despre handicapul asiatic. În acest caz, valorile nu mai sunt întregi și poți întâlni handicap de +/-1.25, 1.75, 2.25, 2.50 și așa mai departe.

 

Handicapul asiatic îți poate aduce miza înapoi

Nu în ultimul rând, în cazul handicapului european, posibilele scenarii ale unui pariu sunt clare. Acesta este fie pierzător, fie câștigător. În cazul handicapului asiatic, lucrurile pot lua o altă turnură, iar pariorul poate primi fie toată miza înapoi, fie doar o parte din ea. Din nou, pentru a simplifica lucrurile, luăm exemplul partidei de mai sus – România vs Franța.

Dacă vom paria pe handicap european, atunci fie la finalul duelului vom colecta câștigul, fie vom pierde miza. Ei bine, la handicap asiatic de +0.25 – o jumătate din miză se poate returna în contul jucătorului sau la un handicap de +1, în anumite scenarii, miza se poate returna integral.

În concluzie, handicapul asiatic poate părea puțin mai complicat decât cel european, însă acesta are avantajele sale.

 

Mai mult

Ce este handicapul Asiatic
Calculator handicap asiatic
Ce înseamnă handicapul asiatic 0.0
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 0.25
Ce înseamnă handicapul asiatic +0.5 și -0.5
Ce înseamna handicapul asiatic -/+ 0.75
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.0
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.25
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.5
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.75
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.00
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.25
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.5

Autor
Oana Matu
Numele meu este Oana și lucrez ca și content writer & social media manager din anul 2015. Cu o experiență de peste 6 ani în domeniu, pe site-ul pariurionline.tv asigur partea de conținut din sfera pariurilor sportive.
Evaluarea articolului
-/5
0 voturi