100% Bonus de bun venit până la €300
PARIAZA

Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.75

Handicapul Asiatic, Pariuronline.tv

Handicapul asiatic este o piață de pariere de care ai auzit cu siguranță dacă ai o oarecare experiență în acest domeniu. Deși nu este la fel de utilizată precum solistele sau piețele pentru goluri, cea de handicap asiatic reprezintă o opțiune destul de interesantă, pe care este bine să o iei în considerare.

De multe ori, cei care pariază tind să confunde handicapul asiatic cu cel european. Tocmai din acest motiv, șansele de a câștiga sunt diminuate considerabil. Pariurionline.tv încearcă să îți prezinte toate aspectele acestei piețe de pariere, înainte de a vorbi despre varianta propriu-zisă, de -/+ 1.75.

Handicapul asiatic este mult mai complex și prezintă piețe multiple de pariere. Spre deosebire de cel european, acesta nu prezintă doar valori întregi ale handicapului, ci și variante precum cea despre care vom vorbi în continuare, respectiv 1.75.

O altă diferență pe care o vei putea sesiza în exemplul din a doua parte a articolului este aceea că, handicapul asiatic permite doar două variante de pariere, 1 & 2. De asemenea, unele piețe de pariere din cadrul handicapului asiatic permit și rambursarea mizei, fie parțial, fie integral.

De partea cealaltă, handicapul european introduce și varianta X-ului, cu doar două scenarii posibile pentru un pariu: fie este câștigător, fie este declarat pierzător. În continuare, pentru a-ți fi mai simplu de înțeles handicapul asiatic, vom exemplifica situații clare pe care le poți lua în considerare.

 

Ce presupune de fapt handicapul asiatic -/+ 1.75

Luăm în considerare un meci imaginar (care poate fi bineînțeles și real) dintre Brazilia și Argentina. Într-o primă fază, vom miza 100 RON pe handicap asiatic -1.75 în favoarea Braziliei. Ne imaginăm că pentru această alegere casa de pariuri ne va oferi o cotă de 2.00.

În această situație, vom avea parte de 3 scenarii posibile:

  • Brazilia se impune la 3 goluri diferență, pariul e declarat câștigător, iar pariorul va primi suma de 200 RON (100 RON x 2.00 = 200 RON)
  • Brazilia câștigă la exact 2 goluri diferență, jumătate din miză este returnată, iar cealaltă jumătate rezultă câștigul. În total, pariorul va primi 150 RON
  • Brazilia se impune la un singur gol diferență, meciul se încheie la egalitate sau Argentina câștigă, pariul e declarat pierzător.

Pentru a înțelege și celălalt pariu, mizăm 100 RON pe handicap asiatic +1.75 în favoarea Argentinei, la o cotă de 3.00.

În acest caz, vom avea parte de alte 3 scenarii posibile:

  • Argentina câștigă, meciul se încheie la egalitate sau Brazilia se impune la un singur gol diferență, pariul e declarat câștigător. Pariorul va primi 300 RON (100 RON x 3.00 = 300 RON)
  • Brazilia se impune la două goluri diferență, o jumătate din miză este returnată, iar cealaltă jumătate va forma un câștig. Practic, pariorul va avea în total 200 RON
  • Brazilia se impune la minim 3 goluri diferență, pariul e declarat pierzător.

Vedem așadar, că în cazul pieței de pariere -/+ 1.75 sunt nuanțate toate cele 3 diferențe majore între handicapul asiatic și cel de tip european. Valoarea nu este una întreagă, nu există posibilitatea parierii pe X și miza se poate returna.

 

Mai mult

Ce este handicapul Asiatic
Calculator handicap asiatic
Care este diferența dintre handicapul asiatic și cel european
Ce înseamnă handicapul asiatic 0.0
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 0.25
Ce înseamnă handicapul asiatic +0.5 și -0.5
Ce înseamna handicapul asiatic -/+ 0.75
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.0
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.25
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.5
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.00
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.25
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.5

Autor
Oana Matu
Numele meu este Oana și lucrez ca și content writer & social media manager din anul 2015. Cu o experiență de peste 6 ani în domeniu, pe site-ul pariurionline.tv asigur partea de conținut din sfera pariurilor sportive.
Evaluarea articolului
4/5
1 vot