100% Bonus de bun venit până la €300
PARIAZA

Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.0

Handicapul Asiatic, Pariuronline.tv

Handicapul asiatic nu se numără printre piețele de pariere populare, cel puțin pentru publicul din România. Totuși, un astfel de pariu îți poate aduce o mulțime de beneficii, însă doar dacă este înțeles cum trebuie. Pe alocuri, handicapul asiatic se aseamănă cu cel european, însă există câteva diferențe mari.

Unii pariori sunt confuzi în privința acestora și tocmai de aceea site-ul pariurionline.tv îți prezintă acest articol pentru a nu repeta și tu anumite greșeli. În primul rând, pentru a putea face diferența între handicapul european și cel asiatic trebuie să știi că opțiunile de pariere diferă.

În cazul handicapului european sau cel clasic, poți miza pe 1, X sau 2. Cel mai probabil ai făcut asta deja, așadar nu asta este noutatea. Noutatea vine la handicapul asiatic, acolo unde există doar două variante de pariere. X-ul nu mai intră în discuție și poți paria doar pe una dintre cele două echipe.

O altă diferență majoră este generată de valoarea handicapului. Dacă la handicapul european putem paria doar pe valori întregi precum 1, 2, 3 și așa mai departe, la cel asiatic apar și variante precum 1.25, 2.50, 3.75, etc. Această ultimă afirmație ne introduce către o altă diferență majoră, aceea că în cazul handicapului asiatic la unele piețe de pariere poți primi miza înapoi parțial sau integral.

 

Ce presupune handicapul asiatic -/+ 1.0

Pariul handicap asiatic -/+ 1.0 este foarte asemănător cu cel european. Aceasta este însă doar o coincidență și un caz izolat, tocmai de aceea uneori pariorii confundând cele două handicapuri.

Diferența se face la posibilele scenarii ale biletului, deoarece pariorul poate primi miza înapoi în unele cazuri. Pentru a înțelege însă mai bine această piață de pariere, luăm exemplul Chelsea vs Liverpool.

Să presupunem că londonezii au o cotă de 2.00 la victorie, iar oaspeții o cotă de 3.50. În cazul în care pariem suma de 100 RON pe Chelsea cu un handicap asiatic de -1, avem 3 scenarii posibile:

  • Chelsea câștigă la minim 2 goluri diferență, pariul e declarat câștigător, iar pariorul primește 200 RON (100 x 2.00 = 200 RON)
  • Chelsea câștigă la un singur gol diferență, pariul e declarat nul, iar miza inițială este returnată complet
  • Meciul se termină la egalitate sau Liverpool câștigă, pariul e declarat pierzător.

În al doilea scenariu, să presupunem că mizăm aceeași sumă de 100 RON pe Liverpool, cu handicap asiatic de +1:

  • Liverpool se impune sau meciul se termină la egalitate, pariul e declarat câștigător, iar pariorul câștigă 350 RON (100 x 3.50 = 350 RON)
  • Liverpool pierde la un singur gol diferență, pariul e declarat nul, iar miza inițială este returnată complet pariorului
  • Liverpool pierde la minim 2 goluri diferență, pariul e declarat pierzător.

Vedem așadar, faptul că principiul acestui handicap asiatic este asemănător cu cel european. Totuși, în exemplul prezentat mai sus apare un al treilea scenariu al pariului, acela în care miza este returnată integral. Vorbim despre o oarecare plasă de siguranță, în cazul în care echipa pe care mizăm este învinsă sau câștigă la limită.

 

Mai mult

Ce este handicapul Asiatic
Calculator handicap asiatic
Care este diferența dintre handicapul asiatic și cel european
Ce înseamnă handicapul asiatic 0.0
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 0.25
Ce înseamnă handicapul asiatic +0.5 și -0.5
Ce înseamna handicapul asiatic -/+ 0.75
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.25
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.5
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 1.75
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.00
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.25
Ce înseamnă handicapul asiatic -/+ 2.5

Autor
Oana Matu
Numele meu este Oana și lucrez ca și content writer & social media manager din anul 2015. Cu o experiență de peste 6 ani în domeniu, pe site-ul pariurionline.tv asigur partea de conținut din sfera pariurilor sportive.
Evaluarea articolului
5/5
1 vot