Care sunt regulile handicapului european?
Handicapul european reprezintă una din cele mai comune alegeri printre pariori, mai ales în România. Cele mai simple alegeri ale iubitorilor de sport sunt solistele sau golurile, însă handicapul european ocupă un loc special.
Cotele de multe ori pentru piețele de solist sunt dezechilibrate, iar favoritele pot avea valori extrem de mici, ce nu oferă prea multe opțiuni. În acest caz intervine handicapul european – care mare atenție – este diferit de cel asiatic. Nu vom insista prea mult asupra handicapului asiatic, însă pariurionline.tv îți reamintește 3 particularități ale handicapului european.
Acesta prezintă doar valori întregi, oferă 3 opțiuni de pariere (1, X și 2) și nu poate returna miza înapoi. În schimb, handicapul asiatic ne oferă piețe precum 1.25, 1.75 sau 2.50, elimină varianta unui rezultat de egalitate și poate rambursa miza inițială în anumite cazuri.
Acum că ne-am familiarizat cu termenul de handicap european, vom vedea cu exactitate care sunt regulile acestuia.
În primul rând, trebuie să știi faptul că un handicap european este precedat de simbolul – sau +. În cazul unui handicap european cu -, echipa pe care pariem, pornește cu un deficit (de goluri, puncte și așa mai departe). Pentru scenariul contrar, cu +, formația pe care am pariat are un avantaj imaginar. Aceste principii sunt valabile și pentru sporturi individuale precum tenisul.
Exemplu de handicap european
Pentru a putea înțelege mai ușor ceea ce am enunțat anterior, vom presupune meciul Chelsea vs Everton. În acest caz londonezii sunt mari favoriți și ne imaginăm o cotă de 1.30 pentru victorie. Dacă îți dorești însă să pariezi la o cotă mai mare, atunci poți alege spre exemplu un handicap european de -1.
În acest caz, londonezii sunt deja ”conduși” cu scorul de 0-1, chiar dacă meciul începe în realitate de la 0-0. Pentru ca pronosticul nostru să fie câștigător, Chelsea trebuie să se impună la minim două goluri diferență. În cazul în care londonezii câștigă la un singur gol, termină la egalitate sau pierd, pariul este declarat pierzător. Evident cota în acest caz va fi crescută, undeva la 1.80 – 2.00.
Dacă mizăm în caz contrar pe un handicap european de +1, pe Everton, atunci lucrurile stau diferit. Oaspetii au deja un avantaj imaginar de un gol, înainte de startul partidei. Pentru ca pronosticul să fie câștigător, Everton trebuie să termine la egalitate sau să câștige la orice scor. În cazul în care Chelsea se impune – indiferent de scor – pariul este pierzător.
Aceste reguli se aplică pentru toate piețele de pariere pe handicap european. Fie ca vorbim de -/+ 2,3,4 și asa mai departe, la finalul partidei trebuie doar să adunăm sau să scădem golurile respective. Evident, fotbalul nu este singurul sport pe care putem paria pe handicap european, însă am folosit acest exemplu pentru că vorbim de cea mai comună alegere printre pariori.
Handicapul european este disponibil la casele de pariuri licențiate în România și în sporturi precum baschet, handbal, volei, hochei sau tenis. În funcție de regulile fiecărui sport, handicapul european se poate raporta la puncte respectiv game-uri sau seturi.
Mai mult
Ce este handicapul european la pariuri
Tabel handicap european
Handicapul european în fotbal
Handicapul european în hochei
Handicapul european în volei
Handicapul european în baschet
Handicapul european în tenis
Ce înseamnă handicapul european -/+ 1
Ce înseamnă handicapul european -/+ 2
Ce înseamnă handicapul european -/+ 3