100% Bonus de bun venit până la €300
PARIAZA

Ce înseamnă handicapul european -/+ 1

Handicapul Asiatic, Pariuronline.tv

Handicapul european reprezintă o piață de pariere frecvent utilizată de către pariorii din România și nu numai. Este practic handicapul clasic pe care majoritatea îl cunoaștem și pe care mulți îl confundă cu cel asiatic. Pentru a înțelege ce este handicapul european și cum se diferențiază el de cel asiatic, te invităm să citești articolul pregătit de pariurionline.tv.

În primul rând, handicapul european poate lua doar valori întregi, din 1 în 1. Este și cazul celui pe care îl vom detalia mai jos, de -/+ 1. Spre deosebire de acesta, cel asiatic are valori precum 0.25, 0.75, 1.50, 2.25 și așa mai departe. În cazul handicapului european, avem la dispoziție pariuri pe 1 solist, 2 solist sau X. De asemenea, o altă diferență este generată de faptul că în situația handicapului european nu poți primi miza înapoi.

În schimb cotele sunt mult mai atractive, evident datorită faptului că șansele de a câștiga sunt mai mici, iar riscul crește. Acum că ți-ai făcut o idee despre ce presupune handicapul european, în continuare vom analiza prima și cea mai comună piață de pariere a sa, respectiv cea de – / + 1. Citește în continuare articolul pentru a vedea cum poți miza pe acest tip de pariu.

 

Ce presupune handicapul european -/+ 1

În momentul în care pariem pe un handicap european de acest tip trebuie să știm faptul că în scenariul nostru, meciul nu pornește de la 0-0. În timp ce urmărim scorul de pe tabela de marcaj, trebuie să scădem sau să adunăm golul oferit de această piață de pariere. Mai exact, echipa ce are un handicap de -1 pornește cu un dezavantaj imaginar de 1 gol.

La polul opus, avem handicapul de +1, în care echipa pornește cu un avantaj imaginar de 1 gol. Nu în ultimul rând, există și varianta pe care putem paria pe un handicap X. Cu alte cuvinte, partida va trebui să se încheie la egalitate, după ce scorului final îi adăugăm handicapul.

Pentru a înțelege mai bine acest tip de handicap european, ne vom imagina meciul FCSB vs Rapid București și vom oferi mai multe exemple. Să presupunem că pariem 100 RON pe următoarele scenarii:

 

Handicap -1 pe FCSB

Ne imaginăm că FCSB este favorită și pariem pe handicap de -1 la o cotă de 2.00. Dacă FCSB se impune la minim 2 goluri avans, pariul este câștigător, iar noi colectăm 200 RON. În cazul în care FCSB se impune la un singur gol diferență, partida se încheie la egalitate sau Rapid București câștigă, pariul este declarat pierzător.

 

Handicap +1 pe Rapid București

Rapid București pornește cu șansa a doua în meci, așadar presupunem un pariu de handicap +1 în favoarea oaspeților, la o cotă de 2.20. În această situație, pentru a câștiga pariul, Rapid trebuie să se impună sau meciul să se termine la egalitate. În cazul în care gazdele câștigă, pariul este declarat pierzător.

Vedem așadar, că handicapul european reprezintă o variantă de pariere foarte interesantă și ușor de înțeles. Trebuie doar puțină atenție și calcule elementare.

 

Mai mult

Ce este handicapul european la pariuri
Tabel handicap european
Handicapul european în fotbal
Handicapul european în hochei
Handicapul european în volei
Handicapul european în baschet
Handicapul european în tenis
Care sunt regulile handicapului european?
Ce înseamnă handicapul european -/+ 2
Ce înseamnă handicapul european -/+ 3

Autor
Oana Matu
Numele meu este Oana și lucrez ca și content writer & social media manager din anul 2015. Cu o experiență de peste 6 ani în domeniu, pe site-ul pariurionline.tv asigur partea de conținut din sfera pariurilor sportive.
Evaluarea articolului
-/5
0 voturi