100% Bonus de bun venit până la €300
PARIAZA

Tabel handicap european

pariuri online

Pariurile sportive au crescut în popularitate de la an la an, iar ofertele caselor de pariuri sunt din ce în ce mai complexe. Variantele clasice încep să piardă teren deoarece pariorii au acum mult mai multe alternative atât pre-meci, cât și live. Pentru o doză în plus de adrenalină, aceștia preferă să înlocuiască solistul cu handicapul, pauză/final, marcator în meci sau de ce nu totaluri cornere, cartonașe, offside-uri și așa mai departe.

Handicapul european este una din cele mai comune alegeri printre pariorii români. La nivel global însă, acesta este egalat și uneori chiar depășit de handicapul asiatic. Principiul de bază al celor două piețe de pariere este oarecum același, însă diferă din mai multe puncte de vedere. Handicapul european spre deosebire de cel asiatic oferă trei opțiuni de pariere pentru fiecare piață.

 

Ce este handicapul european?

În principiu, atunci când pariem pe handicap european în orice sport, trebuie să ne gândim că echipele implicate pornesc cu un avantaj sau dezavantaj imaginar. Aici intervine semnul – care evident reprezintă handicapul și semnul + care este echivalentul unui avantaj.

Echipa favorită va avea în dreptul ei un -, în timp ce formația cu mai puține șanse va avea un handicap cu +. Din câte știm, majoritatea caselor de pariuri licențiate în România de către ONJN oferă piețe de pariere cu handicap european. Pentru a înțelege însă mai bine acest tip de pariu, site-ul pariurionline.tv îți prezintă un tabel cu handicap european pe fotbal, ce se întinde până la cifra 4.

HandicapRezultat meci
Victorie la 4 goluriVictorie la 3 goluriVictorie la 2 goluriVictorie la 1 golEgalInfrangere la 1 golInfrangere la 2 goluriInfrangere la 3 goluriInfrangere la 4 goluri
+4CâștigCâștigCâștigCâștigCâștigCâștigCâștigCâștigPierdere
+3CâștigCâștigCâștigCâștigCâștigCâștigCâștigPierderePierdere
+2CâștigCâștigCâștigCâștigCâștigCâștigPierderePierderePierdere
+1CâștigCâștigCâștigCâștigCâștigPierderePierderePierderePierdere
-1CâștigCâștigCâștigPierderePierderePierderePierderePierderePierdere
-2CâștigCâștigPierderePierderePierderePierderePierderePierderePierdere
-3CâștigPierderePierderePierderePierderePierderePierderePierderePierdere
-4PierderePierderePierderePierderePierderePierderePierderePierderePierdere

Din nou, reține faptul că în cadrul handicapului european poți miza pe 1, X sau 2.

 

Când este indicat să pariem pe handicap european?

Cel mai comun caz în care pariorii aleg să mizeze pe handicap european este acela în care partida este una foarte dezechilibrată. Presupunem că avem o cotă de 1.15 pentru victoria echipei gazdă și ne dorim să mizăm 100 RON. În acest caz, am risca o sumă importantă pentru un câștig de doar 15 RON, care nu se justifică.

Tocmai din acest motiv am putea în schimb să alegem un handicap de -1 în favoarea echipei gazdă, la o cotă de 1.50. La polul opus se află handicapul de +1 în favoarea oaspeților, pe care îl putem utiliza în momentul în care avem încredere în formația ce pleacă din start cu a doua șansă.

Chiar dacă nu suntem siguri că acea echipă va câștiga sau va obține o remiză, putem spre exemplu să alegem un handicap de +2, în cazul căruia ne avantajează și o înfrângere la un singur gol diferență.

 

Mai mult

Ce este handicapul european la pariuri
Handicapul european în fotbal
Handicapul european în hochei
Handicapul european în volei
Handicapul european în baschet
Handicapul european în tenis
Care sunt regulile handicapului european?
Ce înseamnă handicapul european -/+ 1
Ce înseamnă handicapul european -/+ 2
Ce înseamnă handicapul european -/+ 3

Autor
Oana Matu
Numele meu este Oana și lucrez ca și content writer & social media manager din anul 2015. Cu o experiență de peste 6 ani în domeniu, pe site-ul pariurionline.tv asigur partea de conținut din sfera pariurilor sportive.
Evaluarea articolului
-/5
0 voturi