100% Bonus de bun venit până la €300
PARIAZA

Ce este handicapul european la pariuri

pariuri online

În acest articol vei afla ce este handicapul european la pariuri, ce opțiuni de pariere conține și cu ce se diferențiază el față de handicapul asiatic.

Foarte mulți pariori începători confundă cele două tipuri de pariuri handicap. Sunt însă diferențe majore între ele și pentru a putea profita la maximum de ofertele operatorilor online, este bine să le cunoști în detaliu.

 

Ce este handicapul european la pariuri?

În primul rând, pariul de tip handicap presupune un avantaj imaginar pe care una dintre echipe îl primește. Acest lucru se aplică atât la pariurile handicap european, cât și la pariurile handicap asiatic. În cazul celui european, există 3 scenarii – fiind luată în considerare și remiza.

De partea cealaltă, cel asiatic oferă doar două variante. Revenind la pariurile de handicap european, principiul după care funcționează este unul destul de simplu. Handicapul poate lua doar o formă întreagă, adică +/- 1.0, 2.0, 3.0 și așa mai departe. Spre exemplu, dacă echipa gazdă pornește cu un handicap de -1, iar pariorul plasează un pariu pe victoria ei, acesta este declarat câștigător doar în cazul în care echipa gazdă câștigă la minimum 2 goluri diferență.

În cazul unei victorii la un singur gol diferență, al unei remize sau al unei remize, pariul este declarat pierzător. În concluzie, echipa trebuie să anuleze handicapul imaginar pe care îl are înainte de startul partidei.

Vedem așadar diferențe majore față de handicapul asiatic, acolo unde scenariile sunt multiple, iar miza se poate returna fie parțial, fie integral. De asemenea, în cazul pariurilor de tip handicap asiatic nu există varianta egalității.

 

Exemplu de pariu handicap european

Ne imaginăm meciul fictiv Real Madrid vs Barcelona. Pentru primul scenariu luăm în considerare un handicap de +1 pentru Real Madrid:

  • 1 solist – pentru ca pariul să fie câștigător, Real Madrid trebuie să facă egal sau să câștige.
  • Egalitate – pentru ca pariul să fie câștigător, Barcelona trebuie să învingă la fix 1 gol diferență.
  • 2 solist – pentru ca pariul să fie câștigător, Barcelona trebuie să se impună la minimum 2 goluri diferență.

În următorul caz, îi atribuim Barcelonei un handicap de +2:

  • 1 solist – pentru ca pariul să fie câștigător, Real Madrid trebuie să învingă la minimum 3 goluri diferență.
  • Egalitate – pentru ca pariul să fie câștigător, Real Madrid trebuie să se impună la exact 2 goluri diferență.
  • 2 solist – pentru ca pariul să fie câștigător, Barcelona trebuie să nu piardă cu o diferență mai mare de 1 gol.

Practic, pentru a înțelege cât mai ușor pariurile de tip handicap european, trebuie să ne imaginăm următorul lucru: la finalul partidei, scorului final afișat pe tabelă îi atribuim handicapul sau avantajul pariului nostru.

 

Diferențe între pariul handicap european și pariul handicap asiatic

Cea mai mare diferență, despre care am vorbit și până acum, este cea a opțiunilor de pariere. Dacă în cazul handicapului asiatic avem doar 2 opțiuni, în cazul celui european avem 3 scenarii.

O altă diferență majoră este cea a valorii atribuită handicapului. Pentru cel asiatic avem disponibile valori precum 0.25 sau 0.5, în timp ce la handicapul european avem parte doar de valori întregi: 1.00, 2.00, 3.00, etc.

Nu în ultimul rând, în cazul pariurilor de tip handicap european, nu există opțiunea returnării mizei.

 

Mai mult

Tabel handicap european
Handicapul european în fotbal
Handicapul european în hochei
Handicapul european în volei
Handicapul european în baschet
Handicapul european în tenis
Care sunt regulile handicapului european?
Ce înseamnă handicapul european -/+ 1
Ce înseamnă handicapul european -/+ 2
Ce înseamnă handicapul european -/+ 3

Autor
Oana Matu
Numele meu este Oana și lucrez ca și content writer & social media manager din anul 2015. Cu o experiență de peste 6 ani în domeniu, pe site-ul pariurionline.tv asigur partea de conținut din sfera pariurilor sportive.
Evaluarea articolului
-/5
0 voturi