100% Bonus de bun venit până la €300
PARIAZA

Ce înseamnă handicapul european -/+ 2

Handicapul Asiatic, Pariuronline.tv

Handicapul european este o piață de pariere destul de populară în România, alături de soliste, șansă dublă, pauză/final sau total goluri. Spre deosebire de handicapul asiatic, cel european este utilizat mai des, deoarece opțiunile sunt mai simple și mai ușor de înțeles. Înainte de a vorbi de handicapul european -/+ 2, pariurionline.tv îți prezintă principalele caracteristici și diferențe între cele două tipuri de handicap.

Handicapul european prezintă piețe bazate doar pe numere întregi ce încep de la 1. Nu este și cazul handicapului asiatic, acolo unde întâlnim și valori precum 0.75, 1.25, 2.50 și multe altele. O altă diferență majoră pe care trebuie să o înțelegi este aceea că handicapul asiatic permite doar două variante de pariere: 1 solist sau 2 solist. În cazul handicapului european, pariorului i se permite să parieze și X.

Returnarea mizei, fie parțial, fie total este un aspect ce îl întâlnim doar în cazul handicapului asiatic. În piața de pariere despre care vom vorbi în acest articol însă, acest lucru nu este posibil. Atunci când pariem pe handicap european, putem fie să câștigăm, fie să pierdem. Nu există o cale de mijloc.

 

Ce presupune handicapul european -/+ 2

După cum ne sugerează și numele, acest tip de pariu presupune un handicap imaginar pentru una din cele două formații. Deși meciul începe evident de la scorul 0-0, atunci când pariem pe handicap european trebuie să adăugăm imaginar golurile necesare. La final, pentru ca pariul să fie câștigător, pe lângă scorul real vom adăuga sau scădea golurile handicapului și rezultatul trebuie să fie cel propus de noi.

Handicapul de -2 presupune un dezavantaj de două goluri al echipei alese, în timp ce handicapul de +2 înseamnă un avantaj de două goluri. Handicapul european însă, se poate utiliza și pentru X acolo unde după calcularea scorului final și adăugarea sau scăderea golurilor, rezultatul final trebuie să fie unul de egalitate.

Cu două exemple simple bazate pe un meci imaginar precum Real Madrid vs Barcelona, vom exemplifica handicapul european -/+ 2.

 

Handicap european -2 pe Real Madrid

Să ne imaginăm un pariu de 100 RON pe un handicap european de -2 pe gazde. În acest caz, Real Madrid va trebui să recupereze un avantaj de 2 goluri, iar pentru ca pariul să fie declarat câștigător, să se impună la minim 3 goluri diferență. Dacă Real Madrid câștigă la 1 sau 2 goluri diferență, partida se încheie la egalitate sau Barcelona se impune, pariul va fi declarat pierzător.

 

Handicap european +2 pe Barcelona

Același principiu se aplică și aici, doar că în această situație Barcelona nu pornește cu dezavantaj, ci cu un avans de 2 goluri. Pentru ca pariul să fie declarat câștigător, Barcelona trebuie să se impună, partida să se încheie la egalitate sau Real Madrid să câștige la un singur gol diferență.

În cazul în care Real Madrid câștigă la minim 2 goluri diferență, atunci avantajul Barcelonei este anulat, iar pariul este pierzător.

Dacă ai ajuns până aici, probabil ai înțeles deja cum funcționează handicapul european -/+2.

 

Mai mult

Ce este handicapul european la pariuri
Tabel handicap european
Handicapul european în fotbal
Handicapul european în hochei
Handicapul european în volei
Handicapul european în baschet
Handicapul european în tenis
Care sunt regulile handicapului european?
Ce înseamnă handicapul european -/+ 1
Ce înseamnă handicapul european -/+ 3

Autor
Oana Matu
Numele meu este Oana și lucrez ca și content writer & social media manager din anul 2015. Cu o experiență de peste 6 ani în domeniu, pe site-ul pariurionline.tv asigur partea de conținut din sfera pariurilor sportive.
Evaluarea articolului
-/5
0 voturi