100% Bonus de bun venit până la €300
PARIAZA

Ce înseamnă handicapul european -/+ 3

Handicapul Asiatic, Pariuronline.tv

Ofertele caselor de pariuri licențiate în România sunt într-o continuă expansiune. An de an, apar piețe de pariere speciale, menite să dinamizeze acel domeniu. Evident, mulți pariori preferă să meargă doar pe alegeri clasice precum soliste, șansă dublă, pauză sau final, pauză/final sau total goluri. Printre aceste alegeri, putem include și handicapul european – o variantă populară ce propune cote tentante.

Mare atenție, deoarece unii operatori din România oferă și pariuri de tip handicap asiatic. Deși principiul celor două piețe de pariere este oarecum asemănător, trebuie să știi că există câteva diferențe importante pe care dacă le înțelegi, îți vei mări șansele de câștig. Evident, nimeni nu dorește să plaseze un pariu pe ceva ce nu înțelege.

Handicapul european are 3 mari caracteristici ce îl diferențiază de cel asiatic. Este vorba despre:

  • Valorile întregi ale handicapului (1, 2, 3, etc)
  • 3 variante de pariere pentru fiecare piață (1, X, 2)
  • 2 scenarii posibile ale pariului (câștigător sau pierzător).

La handicapul asiatic, toate aceste 3 caracteristici se modifică. Primul criteriu se diferențiază prin faptul că valorile nu mai sunt doar întregi, ci pot fi 0.25, 0.50, 1.75, 2.50 și așa mai departe. În cazul variantelor de pariere, nu vei mai avea 3 opțiuni, ci se vor limita doar la 2 (1 sau 2 solist). La ultimul criteriu, lucrurile stau și mai diferit. Mai exact, scenariile pot include câștigarea sau pierderea mizei, dar și returnarea sa inițială sau parțială.

 

Ce presupune handicapul european -/+ 3

Pentru a exemplifica să îți fie mai ușor de înțeles acest tip de handicap european, vom alege partida dintre Chelsea vs Arsenal. Astfel, va trebui să pariem pe un handicap de -/+3 pe Chelsea, pe Arsenal sau pe un rezultat de egalitate. Simplificat, scorul final arătat pe tabelă se modifică după ce indică piața de pariere, adică în mintea noastră vom adăuga sau vom scădea goluri.

 

Handicap european de -3 pe Chelsea

Acest tip de pariu va avea de obicei o cotă destul de mare. Lucrul acesta se întâmplă datorită fapului că este nevoie de o victorie la 4 goluri diferență a celor de la Chelsea pentru ca pariul să fie câștigător. În cazul în care gazdele se impun la 3 goluri diferență sau mai puține, partida se încheie la egalitate sau partida se încheie la egalitate, atunci pariul va fi declarat de către operator drept pierzător.

 

Handicap european de +3 pe Arsenal

În această situație, meciul va începe de la scorul de 0-3. Astfel, deși pe tabela de marcaj vedem un 0-0, în cazul pariului nostru Arsenal are un avans de 3 goluri. Pentru ca pariul să fie declarat câștigător, Arsenal trebuie să câștige, să obțină un rezultat de egalitate sau să piardă la maxim 2 goluri diferență.

De cealaltă parte, dacă Chelsea va reuși să se impună la 3 goluri diferență, pariul nostru va fi declarat pierzător. Reamintim faptul că în această piață de pariere nu întâlnim, la fel ca la handicapul asiatic, opțiunea prin care se returnează miza.

Ca o concluzie, handicapul european de -/+ 3 nu este decât un dezavantaj sau un avantaj de 3 goluri al uneia dintre cele două formații.

 

Mai mult

Ce este handicapul european la pariuri
Tabel handicap european
Handicapul european în fotbal
Handicapul european în hochei
Handicapul european în volei
Handicapul european în baschet
Handicapul european în tenis
Care sunt regulile handicapului european?
Ce înseamnă handicapul european -/+ 1
Ce înseamnă handicapul european -/+ 2

Autor
Oana Matu
Numele meu este Oana și lucrez ca și content writer & social media manager din anul 2015. Cu o experiență de peste 6 ani în domeniu, pe site-ul pariurionline.tv asigur partea de conținut din sfera pariurilor sportive.
Evaluarea articolului
-/5
0 voturi