100% Bonus de bun venit până la €300
PARIAZA

Ce sunt pariurile de tip sub/peste  

Handicapul Asiatic, Pariuronline.tv

Cu excepția pariurilor de tip solist sau șansă dublă, pariurile de tip sub/peste sunt cele mai populare. Acest tip de pariu se poate găsi în majoritatea sporturilor principale precum fotbal, baschet, tenis, volei, hochei, polo, handbal și multe altele.

De ce aleg pariorii să mizeze pe piețe de sub/peste? Ei bine, spre deosebire de pariurile de tip solist, câștigătoarea partidei nu influențează cu nimic statusul pariului. De multe ori se întâmplă ca echipa favorită în care ai foarte multă încredere să prindă o zi mai slabă și să piardă. Practic, dacă tu ai ales să mizezi pe numărul total de goluri, puncte sau orice altceva, nu te mai interesează cine se impune la final.

 

Pariurile de tip sub/peste

În momentul în care te-ai decis să plasezi un pariu de tip sub/peste, vei întâlni valori precum 0.5, 1.5, 2.5 și așa mai departe. Raționamentul este unul destul de simplu și luăm un caz la fel de facil:

  • Sub 2.5 goluri – pentru ca pariul să fie declarat câștigător, trebuie să se marcheze 0, 1 sau maxim 2 goluri.
  • Peste 2.5 goluri – pentru ca pariul să fie câștigător, în meci trebuie să se marcheze minim 3 goluri.

Metoda se aplică și în cazul pariurilor din baschet (unde spre exemplu poți paria sub sau peste 100.5 puncte) sau în tenis (acolo unde de exemplu poți paria sub sau peste 3.5 seturi).

Pariurile de tip sub/peste se pot regăsi și în format asiatic. Luăm din nou un caz clasic aici, dacă pariem sub 0.75 goluri:

  • Pariul este câștigător dacă meciul se termină fără gol marcat
  • Pariul este pierzător la minim 2 goluri marcate
  • Jumătate din miză este returnată dacă se marchează un singur gol.

La polul opus, avem pariul peste 0.75 goluri:

  • Pariul este câștigător dacă se marchează minim 2 goluri
  • Pariul este pierzător dacă partida se încheie cu o remiză albă (0-0)
  • O jumătate de miză este câștigată, iar cealaltă este returnată dacă se marchează un singur gol.

În cazul pariurilor de tip asiatic, avem și valori întregi. Spre exemplu, dacă pariem sub 1 gol în cazul unei remize albe pariul e câștigat, în cazul marcării a 2 goluri pariul este pierzător, iar la 1 singur gol marcat miza este returnată integral. Principiul este valabil și la pariul de peste 1 gol, acolo unde scenariul returnării mizei nu se schimbă, iar câștigul apare la minim 2 goluri înscrise.

 

Ce aspecte trebuie luate în considerare la pariurile de tip sub/peste

Statisticile sunt destul de importante în pariuri, așadar în primul rând trebuie să analizăm media de goluri a ambelor echipe. Este esențial să aruncăm o privire peste golurile marcate de gazde pe teren propriu și de oaspeți în deplasare. Stilul de joc contribuie și el foarte mult. În momentul în care o formație cu un fotbal total întâlnește o adversară cu un stil ultra defensiv, șansele de a câștiga un pronostic de ”peste” la goluri scad considerabil.

Miza partidei este și ea un factor de luat în considerare, deoarece un duel fără un obiectiv este greu să producă spectacol. În continuare trebuie să ne uităm asupra eventualelor absențe, deoarece nimeni nu își dorește să parieze peste la goluri într-o partidă în care golgheterii ambelor echipe lipsesc.

Un ultim aspect pe care foarte mulți pariori îl ignoră este starea meteo. O ploaie puternică în timpul partidei poate afecta foarte mult calitatea tehnică a celor două formații.

Concluzionând, pariurile de tip sub/peste la goluri nu aduc siguranță, la fel ca celelalte piețe de pariere existente. Totul depinde de analiza proprie, statistici și evident, puțin noroc. Printre casele de pariuri din România cu cele mai bune oferte de pariere pentru sub/peste se numără Betano, Netbet, Unibet, Betfair sau Superbet.

 

Mai mult

Pariuri de tip sub/peste goluri la fotbal
Pariuri pe total în baschet
Pariuri pe total în tenis
Pariuri pe total în hochei

Autor
Oana Matu
Numele meu este Oana și lucrez ca și content writer & social media manager din anul 2015. Cu o experiență de peste 6 ani în domeniu, pe site-ul pariurionline.tv asigur partea de conținut din sfera pariurilor sportive.
Evaluarea articolului
-/5
0 voturi