Pariuri pe baschet România

Baschetul este unul din cele mai populare sporturi din România. Deși echipele sau naționala României nu oferă performanțe la nivel înalt în acest sport, pariorii români preferă într-o pondere destul de ridicată pariurile pe baschet. Evident, cea mai pariată competiție este NBA (campionatul de baschet din Statele Unite ale Americii), însă pariurile pe Euroliga sunt și ele la mare căutare.

Performanțele de top ale baschetului din România se leagă de anii 60. La acea vreme, naționala de baschet feminin și-a făcut loc pe podiumul Campionatului European. Ghiță Mureșan este cel mai cunoscut baschetbalist român din istorie. Acesta a evoluat în NBA pentru echipe precum Brooklyn Nets sau Washington Wizards și deține încă recordul pentru cel mai înalt jucător din istoria NBA – 2,31 metri.

Ce tipuri de pariuri există la baschet?

În primul rând, la fel ca în cazul celorlalte sporturi, cele mai comune tipuri de pariuri sunt cele pe soliste. Pentru o partidă de baschet poți paria în timpul regulamentar pe 3 scenarii: câștigă echipa gazdă, câștigă echipa oaspete sau egalitate. Această ultimă variantă prezintă de obicei cote destul de mari (de peste 10), deoarece sunt rare situațiile în care o partidă de baschet se încheie la egalitate.

Tot în această categorie putem include pariuri pe câștigătoare, inclusiv prelungiri, prima repriză/final; handicap sau victorie dublă. O altă variantă preferată de către pariorii români este cea a totalului de puncte. Un astfel de pariu e indicat atunci când se întâlnesc două formații de valori apropiate, în care este dificil de anticipat o învingătoare.

Există și diferite pariuri speciale, mai ales în cazul duelurilor din competiții importante. Unele case de pariuri din România oferă pariuri pe primul sfert, primul coș al unui sfert, prima echipă care înscrie un anumit număr de puncte sau jucătorul cu cele mai multe puncte înscrise.

În cazul baschetului, poți plasa pariuri pre meci, live sau antepost (câștigătoarea unei competiții, marcatorul unei competiții și așa mai departe).

Ce aspecte contează în plasarea unui pariu pe baschet?

Indiferent de sportul pe care mizezi, ai nevoie de o bună analiză în prealabil pentru a-ți mări șansele de câștig. În cele ce urmează, pariurionline.tv îți propune o serie de factori pe care să îi iei în considerare înainte de a plasa pariul pe baschet.

Echipele de start

Evident, la fel ca în cazul fotbalului sau oricărui sport cunoscut, echipele de start pot decide totul. Aruncă o privire peste cele două formule înainte de a paria și verifică dacă golgheterii sau starurile se află pe foaia de joc.

Absențe

Accidentările pot apărea și la antrenamente, nu doar în timpul unui meci. Fii foarte atent la acest aspect, deoarece nu ai vrea să pariezi pe o echipă ce nu se poate baza pe cel mai bun marcator al său.

Stilul de joc al echipei

Acest criteriu contează foarte mult atunci când alegi să pariezi pe total puncte. De obicei, atunci când se întâlnesc echipe pe defensive foarte multe, pariorii tind să evite partida.

Rezultatele de acasă și din deplasare

Cu atât mai mult în NBA acest factor este unul de care trebuie să ții cont. Sunt echipe cu evoluții diametral opuse, atunci când au publicul în spate și când evoluează în deplasare. Altele, puțin surprinzător evoluează mult mai bine pe teren străin fără presiunea suporterilor.

Rezervele

Deși foaia de joc arată foarte bine din punct de vedere al titularilor, o echipă solidă trebuie să aibă și o bancă de rezerve bună. Schimbările contează foarte mult într-un meci de baschet, deoarece oboseala se acumulează.

Fiind la capitolul oboseală, trebuie să știi că programul din ultima săptămână contează enorm. Un superstar ce a evoluat constant la cel mai înalt nivel, nu poate da un randament ridicat meci de meci.

În concluzie, pariurile pe baschet îți pot aduce un profit atât timp cât pariezi informat. Ține cont de toate informațiile de mai sus, nu paria doar după cote și nu miza pe favorite doar pentru că ele pornesc cu prima șansă. Deși pariurile pe câștigătoarele meciurilor par cele mai simple, încearcă să arunci o privire și peste ofertele de total puncte și handicap. Acestea din urmă îți pot oferi un câștig chiar și în momentul în care apare o surpriză.

Printre cei mai importanți operatori online în România ce îți oferă pariuri pe baschet se numără:

  •       Betano
  •       Netbet
  •       Unibet
  •       Superbet
  •       Betfair
  •       Fortuna
  •       888Sport
  •       Sportingbet
  •       Winmasters

Unele case de pariuri online din România oferă și transmisii live ale partidelor de baschet.

Mai mult

Pariuri pe fotbal România
Pariuri pe tenis România
Pariuri pe MMA România
Pariuri pe Volei România
Pariuri pe Handbal România
Pariuri pe CS:GO
Pariuri pe box

Cele mai bune case de pariuri