100% Bonus de bun venit până la €300
PARIAZA

Tabel pentru conversia cotelor

Strategii de pariuri, pariurionline.tv

Cotele stau la baza pariurilor sportive, iar înainte de a intra în acest domeniu, este bine să le înțelegi în totalitate. Câștigul se calculează în jurul lor, așadar este normal ca înainte să plasezi orice pariu să arunci o privire peste cote. Mare atenție însă, deoarece ele nu reflectă 100% realitatea și pot avea fluctuații în funcție de pariurile plasate în ziua respectivă.

Practic, cotele reprezintă predicțiile casei de pariuri în ceea ce privește șansele ca un anumit pronostic să fie câștigător. Operatorii analizează înaintea pariorilor fiecare eveniment și pe baza a mai multor considerente lansează pe piață o ofertă de pariere. Cotele pot fi atât pre-meci, cât și live. Evident, cele live se schimbă mult mai repede.

Pe piața mondială a pariurilor există 3 tipuri importante de cote. Primele sunt cele decimale, cu care suntem cu toții obișnuiți la casele de pariuri din România. A doua categorie de cote sunt cele fracționale care se întâlnesc preponderent în Marea Britanie. După cum le spune și numele, ele sunt reprezentate de o fracție. În Statele Unite ale Americii se utilizează însă cotele americane. Acestea sunt cele mai complexe, cuprinzând valori sub sau peste numărul 100, alături de simbolul – sau +.

Dacă spre exemplu îți dorești să plasezi un pariu pe o cotă fracțională sau americană și nu îți este clar ce șanse are o anumită echipă, poți face o conversie. În continuare, pariurionline.tv îți prezintă un tabel în care abordăm o serie de cote decimale și corespondentul acestora în cote fracționale, respectiv americane.

Cote FracționaleCote AmericaneCote Decimale
1/5-5001.20
2/7-3441.29
8/13-1611.62
6/41502.50
4/14005

 

Cum se efectuează tranziția din cote fracționale în cote decimale?

Pentru a înțelege cât mai bine această tranziție, vom propune un exemplu concret de cotă fracțională. Să presupunem că vrem să mizăm pe o astfel de cotă, ce are o valoare de 4/3. Calcul pentru tranziția în cotă decimală se efectuează astfel: împărțim 4 la 3, ce ne rezultă valoarea 1.33. Acest rezultat îl adunăm cu 1 și avem o cotă decimală de 2.33.

Cotele americane sunt mult mai greu de convertit și este puțin probabil ca pariorii români să încerce astfel de calcule complexe înainte de a plasa un pariu. Totuși, dacă există la noi în țară amatori de cote americane sau chiar fracționale, trebuie să știi că pe Google poți găsi site-uri ce au integrat un astfel de calculator. Tot ce trebuie să faci este să introduci valoarea cotei tale și formatul dorit pentru conversie.

De asemenea, există și posibilitatea de a afla instant câștigul potențial.

Autor
Oana Matu
Numele meu este Oana și lucrez ca și content writer & social media manager din anul 2015. Cu o experiență de peste 6 ani în domeniu, pe site-ul pariurionline.tv asigur partea de conținut din sfera pariurilor sportive.
Evaluarea articolului
-/5
0 voturi